Mit is kell tudni róla?

A HDPE nagy sűrűségű polietilén felhasználásával olyan műanyag pontonokat tudtunk megépíteni és gyártani, amelyek a legjobb megoldásnak bizonyultak a vízen lebegő létesítmények építésére. A HDPE kiváló mechanikai jellemzőkkel rendelkezik, amelyek közül a legfontosabb a pontonok repedésállósága.

Emellett a polietilén-HDPE, amelyből a hajó pontonjai készülnek, nagy szakítószilárdsággal és kiváló nyomószilárdsággal rendelkezik. Az alacsony súrlódási tényező miatt kopásálló, ezért használat közben nem alakulnak ki hornyok és karcolások. Rendkívül szívós anyag, hőálló -30 ° C és + 80 ° C közötti hőmérsékleten. Pontonjaink élettartamuk alatt nem igényelnek különösebb karbantartást.

A fém pontonokhoz képest a HDPE-ből készült műanyag pontonjaink teljesen ellenállnak a sós – és az édesvíz hatásainak, és nem igényelnek korrózióvédelmet vagy javítást, nagyon hosszú élettartammal (50 + év) rendelkeznek, és emellett persze megfelelnek a legszigorúbb környezeti követelmények. Magas esztétikájúak, és a használat során bekövetkező bármilyen károsodás esetén lehetőség van a sérült ponton helyszíni helyreállítására. A pontonok nagy sűrűségű HDPE polietilénből készülnek, és a napsugárzás hatásaitól védve vannak, UV stabilizátorral, aktív korom formájában, mely a polietilénben találató meg.

Elérhető átmérők, maximum 12 méterig:

Ø 500 mm

Ø 600 mm

Ø 800 mm

Ø 1000 mm

Ø 1200 mm

Ø 1300 mm

Ø 1600 mm

A hajók számára készült pontonok speciális élekkel rendelkeznek, amelyek könnyebb és gyorsabb mozgást tesznek lehetővé a vízen. Pontonjainknak vannak válaszfalkamrái is, amelyek megerősítik és rögzítik a pontont, így a szerkezet teljesen stabil. A kamrákat egy méter távolságra helyezzük el, így egy hétméteres pontonnak hét kamrája van.

Mindegyik kamrának van egy kis ellenőrző nyílása (szelep-csatlakozás), amely szellőzőként szolgál, így a kamrák lélegeznek, a ponton belsejében lévő levegő nincs hermetikusan lezárva, ami nagyon fontos a pontonra gyakorolt ​​légköri hatás szempontjából.

Ha a pontont hermetikusan lezárják, rendkívül alacsony, -30 ° C hőmérsékleten a ponton belsejében lévő levegő összesűrűsödik, így a pontont hatalmas belső nyomás éri, amely károsíthatja azt. A szellőzőnyílás szabályozza a pontonkamra belső hőmérsékletét, és harmóniába hozza a külső hőmérséklettel. A pontonok műanyag tartókkal is rendelkeznek, amelyekhez a fém szerkezet rögzíthető.

Pontonokat külön nem értékesítünk, kizárólag megrendelt lakóhajók, úszóházak úszótestei váltható ki vele.

Pontonjaink fő előnyei:

  • Maximális biztonság
  • Ütés és kopásállóság
  • Hosszú élettartam – 50 év felett
  • Minimális karbantartási költségek
  • A termék nem szennyezi a környezetet